Peshëngritje

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/08/logo-weightlifting.png

Peshëngritja është një sport force që përbëhet nga ngritja e peshave dhe është një nga sportet më të vjetra në botë. Sportisti vlerësohet nga dy lëvizjet e tij ose të saj: shkeputja dhe shtytja. Ky sport është përfaqësuar zyrtarisht në Lojërat Olimpike moderne që nga fillimi në vitin 1896 (dhe Sidnei në vitin 2000 për Femrat).

Disiplinat Zyrtare

  • Peshëngritje BURRA (8 kategori) : 56kg, 62kg, 69kg, 77kg, 85kg, 94kg, 105kg, +105kg
  • Peshëngritje GRA (7 kategori) : 48kg, 53kg, 58kg, 63kg, 69kg, 75kg, +75kg
EmriFederata Shqiptare e Peshëngritjes (FSHP)
AdresëRruga ” Liman Kaba”, Parku Olimpik, Tirana
E-mailalbaniaweightliftingfed @hotmail.com
Telefon+355 4 45 00 774
Websitewww.iwf.net
PresidentZ. Theodhor MASLLAVICA
Sekretar i PërgjithshëmZ. Edlir MEMAJ

Atletët

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL