Kanoe

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/08/logo-canoe-al.png

Kanoe është një sport i rrëshqitjes mbi ujë që praktikohet me ndihmën e një mjeti vozitjeje me një ose me dy lopata. Përmban 2 disiplina të cilat janë “kanoe” dhe “kajak”. Disiplinat dallohen nga forma e mjetit të përdorur dhe nga mënyra se si sportisti duhet të pozicionohet. Ky sport ka qenë i pranishëm që nga Lojërat Olimpike Verore të Berlinit në vitin 1936.

Disiplinat Zyrtare

 • Canoe Slalom (ngjarjet e Tokyo 2020): Single kanoe, single kajak
 • Canoe Sprint (BURRA):
  C-1 200m (Canoe Single), C-1 1000m (Canoe Single)
  C-2 1000m (Canoe Double)
  K-1 200m (Kayak Single), K-1 1000m (Kayak Single)
  K-2 200m (Kayak Double), K-2 1000m (Kayak Double)
  K-4 1000m (Kayak Four)
 • Canoe Sprint (GRA):
  K-1 200m (Kayak Single), K-1 500m (Kayak Single)
  K-2 500m (Kayak Double)
  K-4 500m (Kayak Four)
EmriFederata Shqiptare e Kanotazhit (FSHK)
AdresëRruga ”Siri Kodra”, Njesia Bashkiake nr 8, 1001 Tirana
E-mailinfo@fshk.com.al
Telefon+355 6 96 044 917
Websitewww.fshk.com.al
President
Sekretar i Përgjithshëm

Atletët

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL