Not

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/08/logo-swimming.png

Noti ka qenë i pranishëm në civilizimin tonë për një kohë shumë të gjatë, por vetëm në shekullin e 19-të u konsiderua një sport. Në programin Olimpik mund të gjejmë 3 disiplina të lidhura ngushtë me notin. Ekziston edhe noti i sinkronizuar dhe ujori. Ky sport ishte i pranishëm që nga fillimi i Lojërave Olimpike Moderne në 1896 (dhe 1912 në Lojërat e Stokholmit për Femrat).

Disiplinat Zyrtare

 • Not maratonë: Maratonë – 10 km
 • Zhytja: Platforma 10m, Trampolinë 3m, Platforma zhytëse e Sinkronizuar 10m, Trampolinë Sinkronizimi 3m
 • Noti:
  100 metra shpinë, 200 metra shpinë
  100 metra goditje në gji, 200 metra në gji
  100 metra flutur, 200 metra flutur
  50m stil i lirë, 100m stil i lirë, 200m stil i lirë, 400m stil i lirë, 800m stil i lirë (vetëm femra) 1500m stil i lirë (vetëm burra)
  200m individuale, 400m individuale
  4x100m Stafetë stil i lirë, 4x200m Stafetë stil i lirë
  Stafetë 4x100m Medley
EmriFederata Shqiptare e Notit (FSHN)
AdresëRruga “Liman Kaba”, Kompleksi Sportiv Dinamo, Tirana
E-mailalbswimfed@yahoo.com
Telefon+355 4 22 24 643
Websitewww.fshn.org.al
PresidentZ. Agim ÇIRAKU
Sekretar i PërgjithshëmZnj. Suela HAXHIJA

Atletët

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL