Basketboll

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/08/logo-basketball.jpg

Basketbolli është një sport me top që luhet në ekipe me 5 atletë (ose 3 atletë për disiplinën 3×3). Ky sport është përfaqësuar zyrtarisht në Lojërat Olimpike moderne që nga Lojërat Verore të Berlinit në 1936 (dhe Montreal në 1976 për disiplinën e grave).

Disiplinat Zyrtare

  • Basketboll : Burra, Gra
  • 3×3 Basketboll (disiplina e re – Tokyo 2020) : Burra, Gra
EmriFederata Shqiptare e Basketbollit (FSHB)
AdresëRruga Xhorxh Bush, Tirana
E-mailinfo.fshb@gmail.com
Telefon+355 68 28 92 944
Websitewww.fshb.al
PresidentZ. Avni PONARI
Sekretar i PërgjithshëmZ. Korab LLAZANI

Atletët

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL