Gjimnastikë

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/08/featured-gjimnastike.jpg

Gjimnastika është një teknikë e përzierjes sportive të fleksibilitetit dhe forcës. Sot është një term që përfshin disa disiplina, të tilla si gjimnastika ritmike, artistike, akrobatike, etj. Ky sport ka qenë prezent në programin olimpik që nga fillimi i Lojërave Olimpike Moderne në 1896.

Disiplinat Zyrtare

 • Trampolinë: Konkurrencë individuale
 • Gjimnastikë Ritmike (VETËM GRATË)
  Konkurrencë individuale rreth e rrotull
  Konkurrencë grupore rreth e përqark
 • Gjimnastikë Artistike (BURRA)
  Ushtrime në dysheme
  Shirita horizontale, shiritat paralelë
  Kali i pommerit
  Unaza
  Qemer
  Të Gjitha Raundet Individuale, Konkurrenca e Ekipit
 • Gjimnastikë Artistike (GRA)
  Ushtrime në dysheme
  Bare të pabarabarta
  Rreze
  Qemer
  Të Gjitha Raundet Individuale, Konkurrenca e Ekipit
EmriFederata Shqiptare e Gjimnastikes (FSHGJ)
AdresëRruga Muhamet Gjollesha, Sheshi Mustafa K. Ataturk, (ish 21 Dhjetori), Tirana
E-mailalbsportfederation@yahoo.com
Telefon+355 42 228 196
Websitewww.fig-gymnastics.com
PresidentZ. Flobens DILAVERI
Sekretar i PërgjithshëmZ. Maksim KOLA

Atletët

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL