Gjuajtje me Hark

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/08/logo-tir-a-larc-al.png

Gjuajtja me hark është një nga sportet më të vjetra në botë. Karakterizohet si një sport i saktësisë dhe përqendrimit qëllimi i të cilit është gjuatja me një shigjetë në qendër të një shënjestre me një hark. Ky sport është përfaqësuar zyrtarisht në Lojërat Olimpike moderne që nga Lojërat Verore të Parisit në 1900 (dhe Atlanta në 1996 për disiplinën e Grave).

Disiplinat Zyrtare

  • Individuale (Raundi Olimpik – 70m): BURRA, GRA
  • Skuadra (Raundi Olimpik – 70m):  GRA
  • Skuadër e Përzier (disiplina e re për Tokyo 2020)
EmriShoqata Shqiptare e Harkut (SSHH)
AdresëTirana, Albania
E-mailarchery.albania@gmail.com
Websitewww.worldarchery.org
PresidentZ. Vojo MALO
Sekretar i PërgjithshëmZ. Kliton MUÇA

Atletët

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL