Çiklizëm

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/08/logo-cyclisme-al2-160x160.png

Çiklizmi ka 4 disiplina të ndryshme në programin e Lojërave Olimpike. Për secilën disiplinë ekzistojnë nën-ndarjet për burra dhe gra (jo të përziera). Këtë sport e gjejmë që nga fillimi i Lojërave Olimpike Moderne në 1896.

Disiplinat Zyrtare

  • Çiklizëm BMX : Race,  BMX Freestyle Park (disiplina e re për Tokyo 2020)
  • Çiklizëm Mountain Bike : Cross-Country
  • Çiklizëm Road : Individual Time Trial, Road Race
  • Çiklizëm Track : Keirin, Omnium, Sprint, Team Pursuit, Team Sprint, Madison (disiplina e re për Tokyo 2020)
EmriFederata Shqiptare e Çiklizmit (FSHC)
AdresëRruga Liman Kaba, Tirana
E-mailalfred.tahiraj@gmail.com
Telefon+355 67 3781 935 / +355 42 231 722
Websitewww.uci.ch
PresidentMr. Skënder ANXHAKU
Sekretar i PërgjithshëmMr. Alfred TAHIRAJ

Atletët

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL