Boks

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/08/logo-boxing.jpg

Boksi është një sport luftarak në të cilin dy kundërshtarë luftojnë me goditje duke përdorur doreza të mbushura. Ky sport është përfaqësuar zyrtarisht në Lojërat Olimpike moderne që nga Lojërat Verore të St Louis në 1904 (dhe Londrën në 2012 për disiplinat e grave).

Disiplinat Zyrtare

 • BURRA (10)
  Light Fly Weight : 46 – 49kg
  Fly Weight : up to 52kg
  Bantam Weight : up to 56kg
  Light Weight : up to 60kg
  Light Welter Weight : up to 64kg
  Welter Weight : up to 69kg
  Middle Weight : up to 75kg
  Light Heavy Weight : up to 81kg
  Heavy Weight : up to 91kg
  Super Heavy Weight : +91kg
 • GRA (3)
  Fly Weight : 48 – 51kg
  Light Weight : 57 – 60kg
  Middle Weight : 69 – 75kg
EmriFederata Shqiptare e Boksit (FSHBo)
AdresëRruga Dervish Hima, Tirana
E-mailalbbox@live.com
Telefon+355 4 223 1140
Websitewww.aiba.org
PresidentZ. Florend KALIVOPULLI
Sekretar i Përgjithshëm

Atletët

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL