Anti-Doping (WADA)

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/antidoping-analyse-800x533-1.jpg

Me pak fjalë

Që nga viti 1999, Agjensia Botërore e Anti-Dopingut (WADA) ka promovuar dhe bashkërenduar veprime për të luftuar dopingun në sport. Orientuar nga vlerat e Integritetit, Përgjegjësisë dhe Përsosmërisë, qëllimi i tij është mbi të gjitha të zhvillojë një botë pa doping për të gjithë sportistët.

Komiteti Olimpik Kombëtar i Shqipërisë është i përkushtuar të respektojë Kodin Botëror Anti-Doping dhe të zbatojë rregullat e tij në vend me ndihmën e Organizatës Kombëtare Anti-Doping të Shqipërisë (agjensi bashkangjitur Ministrisë së Arsimit, Sportit dhe Rinisë).

Lista e Ndaluar

Yeardo vit WADA publikon listën e substancave të ndaluara në 3 kategori:

  • Substancat dhe metodat e ndaluara përgjithmonë (brenda dhe jashtë konkurrencës)
  • Substancat e ndaluara në konkurrencë
  • Substancat e ndaluara në sporte të caktuara

Këto lista mund t’i gjeni në faqen e internetit AMA në anglisht dhe frëngjisht këtu.

Organizata Kombëtare e Anti-Doping gjithashtu i bën këto lista në dispozicion në gjuhën shqipe këtu.

Në rast sëmundjesh ose dëmtimesh që sjellin trajtimin që përmbajnë substanca të ndaluara, atletët kanë mundësinë që të kërkojnë një përjashtim për përdorim terapeutik. Ky autorizim mund të lëshohet vetëm nga Organizata Kombëtare Anti-Doping ose Federatat Ndërkombëtare.

Shqip
Anglisht

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL