https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/grante-ioc-1.jpg

IOC grante për pjesëmarrje në Lojërat Olimpike

Ky program, i paguar në 3 faza, lejon Komitetet Olimpike Kombëtare të marrin pjesë në Lojëra, por edhe të marrin shpërblim pas suksesit të Lojërave.

Para Lojërave: Subvencione për të mbuluar shpenzimet e udhëtimit dhe akomodimit për një person për NOC për të marrë pjesë në takimet midis krerëve të misionit dhe Komitetit Organizues të Lojërave (OCOG).

Gjatë Lojërave: Subvencione për të mbuluar shpenzimet e udhëtimit dhe akomodimit për disa atletë që marrin pjesë në Lojëra dhe ekipin e tyre.

Pas Lojërave: Grantet paguan për pjesëmarrjen dhe suksesin në Lojëra.

Bursat Olimpike Paris 2024

Bursistët Olimpistë Meshkuj
Nr.Emër/ MbiemërSportiShumaGjinia
1Izmir SmajlajAtletike1100 $M
2Mikel DemiriÇiklizëm900 $M
3Alban BeqiriBoks700 $M
4Matvei PetrovGjimnastikë Artistike700 $M
5Indrit CullhajJudo700 $M
6Bajram SinaMundje700 $M
Bursistët Olimpistë Femra
Nr.Emër/ MbiemërSportiShumaGjinia
1Luiza GegaAtletike1200 $F
2Kristina AnxharaQitje800 $F
3Liridona RexhajPingpong400 $F
4Erisa BrahimajJudo300 $F

Kontakte IOC

President
Thomas BACH, që nga 10 shtatori 2013

Adresë
Château de Vidy – C.P. 356 – CH-1007 Lausanne/Switzerland
Tel. + 41 21 621 61 11 – Fax + 41 21 621 62 16

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL