Hendboll

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/08/logo-handball-1920x1857-1.jpg

Hendboll është një lojë kolektive me top që luhet me dorë. Loja vendos përballë 2 skuadra me nga 7 atletë, në një fushë drejtkëndore dhe qëllimi është të shënohen gola në kampin e kundërshtarit. Ky sport ka qenë në programin olimpik që nga Lojërat Olimpike Verore të Mynihut në 1972 (dhe Montreal 1976 për Femrat).

Disiplinat Zyrtare

  • BURRA: 12 Turne Ekipesh
  • GRA: 12 Turne Ekipesh
EmriFederata Shqiptare e Hendbollit (FSHH)
AdresëRruga”Gjergi Legisi”, Nr.248, Laprake, Tirana
E-mailhendbollalbania@gmail.com
Telefon+355 6 74 138 849
Websitewww.ihf.info
PresidentZ. Nesim JAHOLLARI
Sekretar i PërgjithshëmZ. Armand CAKALLI

Atletët

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL