Mundje

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/08/logo-wrestling.jpg

Mundja është një sport luftarak dhe gjithashtu një nga sportet më të vjetra në botë. Ekzistojnë 2 disiplina të ndryshme olimpike. Me rastin e lojërave mesdhetare në plazh të Patras 2019, Shqipëria mori pjesë në veprimtarinë e mundjes në plazh (jo disiplina olimpike). Ky sport ka qenë në programin e Lojërave Olimpike Verore Moderne që nga fillimi në 1896 (me Mundjen Greko-Romake të parë).

Disiplinat Zyrtare

  • Mundje Greko-Romake (BURRA) : -55kg, 55-60kg, 60-66kg, 66-74kg, 74-84kg, 84-96kg, 96-120kg
  • Mundje e lirë (BURRA) : -55kg, 55-60kg, 60-66kg, 66-74kg, 74-84kg, 84-96kg, 96-120kg
  • Mundje e lirë (GRA) : -48kg, 48-55kg, 55-63kg, 63-72kg
EmriFederata Shqiptare e Mundjes (FSHM)
AdresëRruga “Liman Kaba” Nr. 100, Parku Olimpik, 1000 Tirana
E-mailalb@unitedworldwrestling.org
Telefon+355 4 24 65 755
Websitewww.unitedworldwrestling.org
PresidentZ. Martin BIBA
Sekretar i PërgjithshëmZ. Sahit PRIZRENI

Atletët

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL