Atletikë

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/08/Athletics-Albania.png

Atletizmi është një nga disiplinat më të vjetra sportive në botë. Ky sport përfaqësohet në Lojërat Olimpike Moderne që nga fillimi në 1875.

Disiplinat Zyrtare

  • Sprintet : 60m, 100m, 200m, 400m
  • Middle-distance: 800m, 1500m, 3000m
  • Long-distance: 5000m, 10,000m
  • Vrapim me pengesa (Hurdles): 60m, 100m, 110m, 400m, 3,000m steeplechase
  • Relalet (Relays): 4x100m, 4x400m
  • Kërcime (Jumps): Kërcim së gjati, Kërcim trefish, Kërcim së larti, Shkop me shtyllë
  • Hedh (Throws): Vendosja e shtënë, Discus, Hammer, Shtizës
  • Ngjarje të kombinuara: Pentathlon, Heptathlon, Decathlon
EmriFederata Shqiptare e Atletikes (FSHA)
AdresëRruga “Grigor Huba”, 1001 Tirana, ALBANIA
E-mailalb@mf.iaaf.org
Telefon+355 42 234 14
Websitewww.worldathletics.org
PresidentZ. Gjergj RULI
Sekretar i PërgjithshëmZ. Nikolin DIONISI

Atletët

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL