HyrjeKategoria

Lojërat Olimpike Verore

Paris 2024

4 Dhjetor, 2020

DATAT 26/07 – 11/08 VENDI France (FRA) ATLETËT x Përshkrim Paris 2024 do të jetë edicioni i 33-të i Lojërave Olimpike Verore dhe pjesëmarrja e 10-të për Shqipërinë. Vizioni i Paris 2024 dëshiron të jetë sa më vizionar dhe miqësor me mjedisin sa të jetë e mundur: përdorni 95% të ndërtesave ekzistuese, i bëni Lojërat...

Tokyo 2020

4 Dhjetor, 2020

DATAT 23/07/2021 – 08/08/2021 VENDI Japonia (JAP) ATLETËT x Përshkrim Tokyo 2020 do të jetë edicioni i 32-të i Lojërave Olimpike Verore dhe pjesëmarrja e 9-të për Shqipërinë. Lojërat Tokyo 2020 duhet të mirëpresin sporte të reja: Baseball / Softball, Karate, Skateboarding, Sport ngjitje dhe Surfing.* Për shkak të situatës pandemike Covid-19 në vitin 2020,...

Rio 2016

4 Dhjetor, 2020

DATAT 05/08 – 21/08 VENDI Brazili (BRA) ATLETËT 6 Përshkrim Rio 2016 është edicioni i 31-të i Lojërave Olimpike Verore dhe pjesëmarrja e 8-të për Shqipërinë. Ngjarja mirëpriti 11.238 atletë nga 207 vende të ndryshme. Një total prej 39 sportesh u organizuan, të shpërndara në 306 ngjarje.Më shumë informacion në lidhje me Lojërat: www.olympic.orgDatat e...

London 2012

4 Dhjetor, 2020

DATAT 27/07- 12/08 VENDI Britania e Madhe (GBR) ATLETËT 10 Përshkrim London 2012 është edicioni i 30-të i Lojërave Olimpike Verore dhe pjesëmarrja e 7-të për Shqipërinë. Ngjarja mirëpriti 10.568 atletë nga 204 vende të ndryshme. Një total prej 36 sportesh u organizuan, të shpërndara në 302 ngjarje.Më shumë informacion në lidhje me Lojërat: www.londonolympics2012.comDatat...

Beijing 2008

4 Dhjetor, 2020

DATAT 08/08 – 24/08 VENDI Republika Popullore e Kinës (CHN) ATLETËT 11 Përshkrim Pekini 2008 është edicioni i 29-të i Lojërave Olimpike Verore dhe pjesëmarrja e 6-të për Shqipërinë. Ngjarja mirëpriti 10.942 atletë nga 204 vende të ndryshme. Një total prej 41 sportesh u organizuan, të shpërndara në 302 ngjarje. Atë vit, dy sporte të...

Athens 2004

4 Dhjetor, 2020

DATAT 13/08 – 29/08 VENDI Greqia (GRE) ATLETËT 7 Përshkrim Sydney 2000 është edicioni i 28-të i Lojërave Olimpike Verore dhe pjesëmarrja e 5-të për Shqipërinë. Ngjarja mirëpriti 10.625 atletë nga 201 vende të ndryshme. Një total prej 40 sportesh u organizuan, të shpërndara në 301 ngjarje. Nuskat e Lojërave përfaqësonin dy perënditë e Olimpit:...

Sydney 2000

4 Dhjetor, 2020

DATAT 15/09 – 01/10 VENDI Australi (AUS) MEDALJET 4 Përshkrim Sydney 2000 është edicioni i 27-të i Lojërave Olimpike Verore dhe pjesëmarrja e 4-të për Shqipërinë. Ngjarja mirëpriti 10.651 atletë nga 199 vende të ndryshme. Një total prej 40 sportesh u organizuan, të shpërndara në 300 ngjarje. Programit Olimpik iu shtuan dy disiplina të reja:...

Atlanta 1996

4 Dhjetor, 2020

DATAT 19/07- 04/08 VENDI Shtetet e Bashkuara të Amerikës (USA) ATHLETES 7 Përshkrim Atlanta 1996 është edicioni i 26-të i Lojërave Olimpike Verore dhe pjesëmarrja e 3-të për Shqipërinë. Ngjarja mirëpriti 10.318 atletë nga 197 vende të ndryshme. Një total prej 37 sportesh u organizuan, të shpërndara në 271 ngjarje. Kjo është hera e parë...

Barcelone 1992

4 Dhjetor, 2020

DATAT 25/07 – 09/08 VENDI Spanja (ESP) ATLETËT 7 Përshkrim Barcelona 1992 është edicioni i 25-të i Lojërave Olimpike Verore dhe pjesëmarrja e 2-të për Shqipërinë. Ngjarja mirëpriti 9.356 atletë nga 169 vende të ndryshme. Një total prej 34 sportesh u organizuan, të shpërndara në 257 ngjarje. Atë vit, nuk u organizua asnjë bojkot. Kjo...

Munich 1972

4 Dhjetor, 2020

DATAT 26/08 – 11/09 VENDI Gjermania (GER) ATLETËT 5 Përshkrim Mynihu 1972 është edicioni i 20-të i Lojërave Olimpike Verore dhe pjesëmarrja e 1-të për Shqipërinë. Ngjarja mirëpriti 7.134 atletë nga 121 vende të ndryshme. Një total prej 28 sportesh u organizuan, të shpërndara në 195 ngjarje. Ky vit u shënua gjithashtu nga një sulm...

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL