Sydney 2000

DATAT

15/09 – 01/10

VENDI

Australi (AUS)

MEDALJET

4

Përshkrim

Sydney 2000 është edicioni i 27-të i Lojërave Olimpike Verore dhe pjesëmarrja e 4-të për Shqipërinë. Ngjarja mirëpriti 10.651 atletë nga 199 vende të ndryshme. Një total prej 40 sportesh u organizuan, të shpërndara në 300 ngjarje. Programit Olimpik iu shtuan dy disiplina të reja: triathlon dhe taekwondo. Ky vit u shënua nga afrimi midis Koresë së Jugut dhe Koresë së Veriut, të cilët marshuan nën të njëjtin flamur.
Më shumë informacion në lidhje me Lojërat: www.olympics.org
Datat e Lojërave Paraolimpike: 18/10- 29/10

2000 Sydney

Bëhuni një partner olimpik


MË SHUMË

Lajme

Më shumë rreth lojërave


MË SHUMË LAJME

MË SHUMË RRETH…

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL