Trajnimi Kombëtar “Sporti për zhvillim, ndërto të ardhmen”

10 Maj, 2022

Ka filluar sot trajnimi kombëtar me trajnerë dhe mësues të edukimit fizik për metodologjinë e sportit për zhvillim IT, projekt ky i inicuar nga Qëndra “Epoka e Re”, në kuadër të projektit “Sporti për zhvillim-Ndërto të ardhmen” të financuar nga Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), të miratuar nga Ministria e Arsimit dhe Sportit, me mbështetjen e Ministres së Shtetit për Rininë dhe Fëmijët dhe të Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar.

Pas aplikimeve të shumta u përzgjodhën 20 mësues të edukimit fizik, ku u mbajt parasysh shpërndarja gjeografike, barazia gjinore dhe eksperiencat e tyre në aktivitetet sportive.

Krahas trajnerëve që zhvilluan sesionin e parë , ishte prezent dhe Drejtoresha Akademisë Olimpike znj. Eda Caushi , e cila në fjalën e saj theksoi rëndësinë e edukimit nëpërmjet sportit, dhe se sa të rëndësishme janë këto trajnime për pasurimin e metotologjisë për mësuesit e edukimit fizik.

Përfaqësuesit e GIZ dhe të Qendrës Epoka e Re ndoqën realizimin e programit të trajnimit që do të vazhdoj për 4 ditë në qytetin e Durrësit.

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL