Presidenti i KOKSH vlerësohet nga Komiteti Olimpik Europian me çmimin “Laurel Award”

1 Tetor, 2022

Presidenti i Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar, z. Fidel Ylli nderohet me çmimin më të rëndësishëm të vlerësimit të figurave ndërkombëtare në sport nga Komiteti Olimpik Europian (EOC).

Nga Olympia e lashtë, presidenti i EOC, z. Spyros Capralos i dorëzoi presidentit të KOKSH vlerësimin “Laurel’ Award”, për kontributin e jashtëzakonshëm për sportin shqiptar dhe atë europian, për kontributin e çmuar ndër vite për Lëvizjen Olimpike në Shqipëri.

Vlerësimi për z. Ylli u bë gjatë Seminarit të 42-të të EOC, në prezencë të përfaqësuesëve të 50 shteteve, anëtarëve të Komitetit Olimpik Europian (EOC) dhe të Komitetit Olimpik Nderkombetar (IOC).

Presidenti i KOKSH në fjalën e tij, pasi falënderoi të gjithë të pranishmit që e vlerësuan, shprehu entuziazmin dhe mirënjohjen për këtë çmim. Z. Ylli deklaroi se ky vlerësim vjen pas një pune kolosale dhe bashkëpunimit institucional të KOKSH me partnerët: Federatat Sportive, Ministrinë e Arsimit dhe Sportit, Qeverinë Shqiptare, pasi është hera e parë që të gjithë aktorët e rëndësishëm në sport bëhën bashkë për një qëllim: nxitjen, zhvillimin e sportit dhe masivizimin e tij.

Z. Ylli theksoi se ai dhe stafi i KOKSH janë mjaft të angazhuar që sporti të bëjë hapa të mëdha përpara, duke zbuluar projektet e reja. Ai u ndal në projektin e Ekipeve Sportive, inovacionin me Kanalin “SportALB” dhe aplikacionin në smartphone, duke theksuar se të tjera projekte masive na presin.

Presidenti Ylli falenderoi Bordin Ekzekutiv të KOKSH, drejtuesit e Federatave Sportive si dhe Stafin e KOKSH për punën e pakursyer në shërbim të sportit. Në përfundim të fjalës së tij, Presidenti i KOKSH ftoi të gjithë të pranishmit dhe drejtuesit e Komiteteve Olimpike të vizitojnë Shqipërinë si dhe propozoi, që Seminarin i radhës i EOC të organizohet në Tiranë.

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL