Nënshkruhet Memorandum i Bashkëpunimit KOKSH – Komiteti Olimpik Rus

8 Maj, 2012

Asambleja e 18të e Përgjithshme ANOC zhvilloi punimet e saj në Moskë, Rusi, në datat 12 – 17 Prill 2012. Një pikë e rëndësishme e axhendës së kësaj asambleje ishte paraqitja e kandidaturave  të qyteteve për të organizuar Lojërat Olimpike në vitin 2020. 5 qytete : Doha, Madridi, Baku, Stambolli dhe Tokio depozituan kërkesat e tyre zyrtare.

Kjo asamble gjithashtu zgjodhi presidentin e saj të ri : Sheikh Ahmad Al-Fahad Al-Sabah.

KOKSH në këtë asamble u përfaqësua me Sekretarin e Përgjithshëm të tij, z. Stavri Bello, i cili, së bashku më Presidentin e Komitetit Olimpik Rus, z. Aleksandër Zhukov, nënshkruan një Memorandum Bashkëpunimi me dy Komiteteve Olimpike përkatëse.

Kjo marrëveshje synon të promovojë bashkëpunimin dypalësh në fushën e Olimpizmit dhe do të jetë e vlefshme deri në 31 Dhjetor 2014.

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL