Kombet e Bashkuara miratojnë Rezolutën në mbështetje të Armëpushimit Olimpik

18 Tetor, 2011

Qendra Ndërkombëtare e Armëpushimit Olimpik
KOMUNIKATË PËR SHTYP
Athinë 18 tetor 2011
PËR QARKULLIM TË MENJËHERSHËM
Kombet e Bashkuara miratojnë Rezolutën në mbështetje të Armëpushimit Olimpik
NJU JORK, 17 tetor 2011

Sot në sesionin e 66-të të Kombeve të Bashkuara, Asambleja e Përgjithshme  miratoi një rezolutë që i bën thirrje kombeve e botës për të ndjekur armëpushim gjatë Lojrave Olimpike të Olimpiadës XXX në Londër.
Armëpushimi olimpik me referencë Lojërat Olimpike të para të mbajtura në 776BC, u rigjallëruan për  herë të parë të epokës moderne të Lojrave në vitin 1992. Në vitin 2000, IOC në bashkëpunim të ngushtë me Greqinë, themeluan Qendrën Ndërkombëtare e armëpushimit olimpik e cila është e angazhuar për të mbështesë armëpushimin olimpik dhe për ti shërbyer paqes, miqësisë dhe  mirëkuptimit ndërkombëtar, ajo promovon një kulturë paqeje, nëpërmjet një kombinimi të iniciativave globale dhe lokale, angazhon udhëheqësit, sportistët dhe të rinjtë e botës nën kauzën e sportit dhe paqes.

Mbretëria e Bashkuar dhe Komiteti Organizator i Lojrave Olimpike dhe Paralimpike të Londrës (LOCOG) kanë treguar përkushtimin e tyre për idealet e armëpushimit olimpik, duke ngritur Fondacionin për Lojrat Verore Olimpike 2012 në Londër që do të mbahen në paqe dhe miqësi.
Dr Konstantin Filis, Drejtor i IOTC, bëri deklaratën e mëposhtme:
“Në emër të IOTC, unë do të doja të dergoja falënderimet e ngrohta dhe vlerësimin për e Mbretërinë e Bashkuar, LOCOG, dhe për të gjithë anëtarët e OKB-së Shtetet të cilët kanë kontribuar ndjeshëm në  zhvillimin dhe nxitjen e miratimit të një rezolute të OKB-së që pasqyron shpirtin e vërtetë të traditës së lashtë të armëpushimit olimpik, duke lejuar kombet e botës, madje edhe në kohët e konflikteve, për të mblidhen së bashku në konkurrencë miqësore sportive. Sot ne jemi duke dërguar një mesazh frymëzues për botën që ndërprerja e konfliktit dhe të armiqësisë është me të vërtetë e mundshme, dhe se kombet e botës mund të vijnë së bashku në paqe. Sporti nuk do të vendosë paqen, por kjo mund të frymëzojë atë, duke e inkurajuar njerëzimin të mendojë për paqen ….”
-Përfundon-
Shënime i redaktorit: Qendra Ndërkombëtare e armëpushimit olimpik është një organizatë jo-qeveritare që vepron në kuadrin e Lëvizjes Olimpike. Misioni i saj është që të promovojë olimpike Ideale, për të shërbyer, miqësisë paqes dhe mirëkuptimit ndërkombëtar, dhe të mbështesë armëpushimin olimpik.
un_resolution_press release

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL