Pescara 2009

DATAT

25/06 – 05/07

VENDI

Italia (ITA)

ATLETËT

151

MEDALJET

🥇 x2  / 🥈 x4

Përshkrim

Pescara 2009 është edicioni i 16-të i Lojërave Mesdhetare dhe pjesëmarrja e 7-të për Shqipërinë. Ngjarja mirëpriti 3,368 atletë nga 23 vende të ndryshme. Gjithsej u organizuan 28 sporte. Ky edicion ishte shumë i veçantë! Për herë të parë, sportet me aftësi të kufizuara, noti dhe atletika, janë shtuar në programin e Lojërave. Programit i janë shtuar edhe një sport tjetër: Uji i skive (nuk kishte asnjë ngjarje me hark për këtë edicion). Të gjitha medaljet u fituan në Peshëngritje:
– Erkand QERIMAJ (77 kg), një ar dhe një argjend
– Romela BEGAJ (58 kg), një ar dhe një argjend
– Briken CALJA (69 kg), një argjend
– Ervis TABAKU (85 kg), një argjend

Më shumë informacion në lidhje me rezultatet e Lojërave: www.cijm.org

2009 Pescara

Sportistët tanë

Heronjtë tanë mesdhetarë


më shumë sportistë

Bëhuni një partner olimpik


MË SHUMË

Lajme

Më shumë rreth lojërave


MË SHUMË LAJME

MË SHUMË RRETH…

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL