U zhvillua në Durrës trajnimi teoriko-praktik i projektit “Ekipet Sportive”

15 Korrik, 2022

Në Durrës u zhvillua trajnimi mediko-morfo-fuksional, organizuar nga projekti “Ekipet Sportive 2022”. Për dy ditë, 31 pjesëmarrës nga qarku Durrës dhe qytete të tjera të Shqipërisë janë specializuar teorikisht dhe praktikisht mbi matjet mediko-morfo-funksionale, që drejtuesit duhet të kryejnë gjatë ndërtimit të 750 ekipeve të volejbollit dhe basketbollit në të gjithë vendin.

Në këtë organizim morën pjesë, 22 mësues dhe trajnerë nga qarku i Durrësit si dhe 9 të tjerë nga qytetet Përmet, Gjirokastër, Elbasan, Burrel e Berat.

Pjesëmarrësit në ditën e parë u njohën në teori me mënyrën e organizimit dhe matjeve mediko-morfo-funksionale. Në ditën e dytë u demonstrua në praktikë procesi i matjeve të sportistëve, të cilët do të jenë pjesë e skuadrave të basketbollit dhe volejbollit që do të ndërtohet në çdo shkollë të Shqipërisë.

Presidenti i Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar, z. Fidel Ylli pa nga afër mënyrën trajnimit të mësuesve dhe trajnerëve, që do të jenë pjesë e projektit “Ekipet Sportive 2022”.

Projekti “Ekipet Sportive 2022” ka nisur implementimin në të gjithë vendin falë KOKSH dhe qeverisë shqiptare për rilindjen e sportit në shkolla.

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL