Mbledhja e parë e Këshillit të Lartë të Sportit

19 Korrik, 2022

Këshilli i Lartë i Sportit zhvilloi mbledhjen e parë, në drejtimin e Ministres së Arsimit dhe Sporteve, znj. Evis Kushi dhe pjesëmarrjen e kreut të Komitetit Olimpik Kombëtar, z. Fidel Ylli, krerëve të disa federatave sportive e anëtarëve të tjerë të organit më të lartë këshillimor për hartimin e politikave sportive në rang vendi.

Zonja Kushi në fjalën e saj, konfirmoi mbështetjen për sportin, si dhe deklaroi se çdo investim në infrastrukturë do të bëhet sipas standardeve që kërkon disiplina sportive.

Kreu i KOKSH-it, z. Ylli falënderoi ministren për ftesën e mbështetjen si dhe kërkoi nga qeveria më shumë investime nga buxheti i shtetit. Sipas presidentit të Komitetit Olimpik, Ligji i Sponsorizimeve dhe rikthimi i basteve sportive do të ndihmonin shumë sportin të zhvillohej, ndërsa nuk la pa përmendur eventet e mëdha të peshëngritjes, futbollit që kanë promovuar më së miri Shqipërinë, duke i sjellë edhe të ardhura në buxhetin e shtetit. Në këtë linjë ai tha se sporti duhet të ketë vëmendje të veçantë nga qeveria.

Edhe pjesëmarrës të tjerë vunë theksin te lehtësirat që do të vinin nga ligji i sponsorizimeve dhe i basteve sportive.

Ministrja konfirmoi se për Ligjin e Sponsorizimeve ka një draft që duhet të përfundohet pas një pune shumëpalëshe, ndërsa për bastet duhet një konsultim më i gjerë, që të mos përsëritet katrahura e së shkuarës.

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL