KOKSH NENSHKRUAN MARREVESHJE BASHKEPUNIMI ME KOMITETIN OLIMPIK FRANCEZ

26 Nëntor, 2011

Në datat 23-24 Nëntor 2011, në Sochi të Rusisë u zhvillua Asambleja e Përgjithshme e Komitetit Olimpik Europian. Rreth 300 përfaqësues të Komiteteve Olimpike Europiane, Komiteteve Organizatore të Lojrave Olimpike që pasojnë, etj.
Ndonëse një aktivitet i Kontinentit Europian, sporti krijon hapërsira për të thyer këto kufizime gjeografike dhe tenton gjithmonë të promovoje dhe mbështesi politika në favor të bashkimit dhe zhvillimit të sportit duke përmbushur kështu një nga misionet themelore të tij.
Presidenti dhe Sekretari i Përgjithshëm i Komitetit Olimpik Europian, z. Patrick Hickey dhe Rafalele Pagnozi i shprehën mirëseardhjen në familjen europiane Presidentit të IOC z. Jacque Rogg, i cili ishte i pranishem per te pershendetur kete aktivitet.


Në këtë asamble për KOKSH morrën pjesë  z. Genc Boga, anëtar i Komitetit Ekzekutiv të KOKSH dhe z. Stavri Bello, Sekretar i Përgjithshëm. Duke përfituar nga prezenca e përfaqësuesve të Komiteteve Olimpike Kombëtare, jashtë programit të asamblesë është nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi midis  Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar(KOKSH) dhe Komitetit Olimpik e Sportiv Francez(CNOSF) i cili parashikon bashkëpunim në disa fusha që kanë të bëjnë me programet e Edukimit Olimpik, trajnimit të sportistëve në trajnime të përbashkëta, etj.

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL