Delegacioni i KOKSH vizitoi zyrat e “World Taekwondo”

18 Tetor, 2022

Presidenti i Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar, z. Fidel Ylli vizitoi zyrat e “World Taekwondo” dhe zhvilloi një takim me presidentin, z. Chungwon Choue.

Kreu i KOKSH shoqërohej nga zëvendësministri i sporteve, z. Endrit Hoxha, “mjeshtër” Kim Yong Ki, dhe sekretari i përgjithshëm i KOKSH, z. Gerti Shima.

Zyrtarët shqiptarë biseduan me mikpritësit koreanë për mundësinë e ndërtimit në Shqipëri të një qendre trajnimi “World Taekwondo” dhe mbi mundësitë e bashkëpunimit të universiteteve koreane me ato shqiptare.

Presidenti i KOKSH dhe zëvendësministri kërkuan që vitin tjetër, në Shqipëri, të zhvillohet Kampionati Botëror i taekwondo-së “World Women Championship 2023”.

Drejtuesit e sportit shqiptar theksuan nevojën për mbështetjen e sportistëve tanë me trajnime, zhvillimin e taekwondo-së në shkolla, si dhe kërkuan mbështetje me bazë materiale e elektronike për të ndihmuar këtë sport që të ecë përpara.

Presidenti i Komitetit Olimpik ftoi drejtuesit e “World Taekwondo” që në një të ardhme të afërt të vizitojnë Shqipërinë.

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL