NOC ALBANIAKOMITETI OLIMPIK
KOMBËTAR SHQIPTAR

NOC ALBANIAKOMITETI OLIMPIK
KOMBËTAR SHQIPTAR

NOC ALBANIAKOMITETI OLIMPIK
KOMBËTAR SHQIPTAR

NGJARJA SPORTIVE E VITIT, ME PREZANTIMIN E 700 EKIPEVE SPORTIVE NGA 61 QYTETE TË SHQIPËRISË

Në stadiumin “Air Albania”, më datë 10 dhjetor, 2022, hapi siparin ngjarja më e bukur sportive e vitit, me prezantimin e 700 ekipeve sportive të Volejbollit dhe Basketbollit nga 61 qytete të Shqipërisë.

Mbi 10 000 të rinj performuan në ceremoninë e hapjes së projektit “Ekipet Sportive në Shkolla”, ku kryefjala ishte parakalimi i Ekipeve Sportive dhe Betimi Olimpik i përfaqësuesve të ekipeve nga e gjithë Shqipëria, në formën e një spektakli të vërtetë të Vlerave Olimpike, që ofroi demostrime sportive dhe performancë artistike.

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/12/319160550_5896783017031667_6164380461674947547_n-1024x1024-640x640.jpg

AKTIVITETET E ARDHSHME

PESHËNGRITJE
AKTIVITETI
PESHËNGRITJE
DATA
ATLETIKË
AKTIVITETI
ATLETIKË
DATA
SKI
AKTIVITETI
SKI
DATA
VOLEJBOLL
VENDI
VOLEJBOLL
DATA
ÇIKLIZËM
AKTIVITETI
ÇIKLIZËM
DATA
TENIS
AKTIVITETI
TENIS
DATA
TAEKWONDO
AKTIVITETI
TAEKWONDO
DATA
MUNDJE
AKTIVITETI
MUNDJE
DATA

MËSO MË SHUMËRRETH KOKSH

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar (KOKSH) është krijuar në vitin 1958 dhe është njohur nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (IOC) në vitin 1959.

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar gjatë viteve 1958 – 1989 ka funksionuar nën emrin Komiteti i Keshillit të Përgjithshëm të BFSSH ( Bashkimi i Fiskulturistëve dhe Sportistëve të Shqipërisë), i cili përmblidhte në vetevete të gjitha Federatat Kombëtare Sportive. Me ndryshimet dhe ndërrimin e sistemit politik në Shqipëri, pas vitit 1989, u krijuan dy struktura sportive: Ministria e Kulturës, Rinisë e Sporteve dhe Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar. Ky ndryshim u sanksionua me vendim të Qeverisë Shqiptare në vitin 1992. Tashmë e tërë Lëvizja Olimpike në Shqipëri drejtohet dhe menaxhohet nga KOKSH.

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/04/102-1024x616-1-640x616.jpg

SPORTET

Të gjitha sportet olimpike dhe të njohura në Shqipëri.
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/atletike-ic.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/basket-ic.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/futboll-ic.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/volejboll-ic.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/boks-ic.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/mundje-ic.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/karate-ic.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/peshengritje-ic.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/ciklizem-ic.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/not-ic.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/ski-ic.png

STATISTIKANUMRAT E KOKSH

Të dhëna të përmbledhura mbi aktivitetin e KOKSH.
0123456789001234567890

SPORTEOLIMPIKE DHE TË NJOHURA

0123456789001234567890

PJESËMARRJE VJETOREAKTIVITETE NDËRKOMBETARE

0123456789001234567890

PJESËMARRJE VJETOREAKTIVITETE KOMBËTARE

0123456789001234567890

SUKSESEMEDALJE
TË FITUARA

NOC ALBANIA CHANNEL

Videot më të fundit në kanalin tonë në Youtube.
This error message is only visible to WordPress admins

Error 403: Requests from referer https://nocalbania.webart.al are blocked..

Domain code: global
Reason code: forbidden

FORMIMI DHE ZHVILLIMI

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/akademia-olimpike-sfond-i-bardhe-300-300px.png

EDUKIMAKADEMIA OLIMPIKE SHQIPTARE

Misioni i AOSH është përhapja e Olimpizmit dhe edukimit Olimpik nëpërmjet seminareve, sesioneve, konferencave, workshopeve.

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/2022-09-15-12_14_37-Menaxhimin-Sportiv-ASMC-NOC-Albania.png

EDUKIMMENAXHIMI SPORTIV (ASMC)

ASMC mundëson zgjerimin dhe përmirësimin e aftësive menaxheriale dhe njëkohësisht synon kontributin e ndërsjelltë në një komunitet që mëson nga njëri-tjetri.

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/ekipet-sportive-2022-500x500-1-320x320.jpg

EDUKIMPROJEKTI 'EKIPET SPORTIVE'

Objektivi i Projektit është krijimi i një Programi Kombëtar që nxit sportin masiv, zbulimin e talenteve, edukatën sportive dhe parimet olimpike.

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/programet-boterore-640x450.jpg

SOLIDARITETI OLIMPIKPROGRAMET BOTËRORE

Programet promovojnë universalitetin e Lojërave Olimpike, luajnë rol vendimtar në zhvillimin e sportistëve, strukturave administrative, vlerave olimpike dhe të forumeve dhe projekteve speciale.

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/programet-kontinentale-640x437.jpg

SOLIDARITETI OLIMPIKPROGRAMET KONTINENTALE

Programet u ofrojnë Komiteteve Olimpike të drejtën e ndihmës TEKNIKE, FINANCIARE dhe ADMINISTRATIVE, që i drejtohet nevojave specifike dhe prioriteteve të tyre.

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/grante-ioc-1-640x573.jpg

SOLIDARITETI OLIMPIKGRANTE IOC

Ky program, i trajtuar në 3 faza, u lejon Komitetet Olimpike Kombëtare të marrin pjesë në Lojëra, por edhe të shpërblehen në bazë të suksesit në Lojëra.

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/antidoping-analyse-800x533-1-640x426.jpg

PROGRAMEANTI-DOPING (WADA)

Orientuar nga vlerat e Integritetit, Përgjegjësisë dhe Përsosmërisë, qëllimi i tij është mbi të gjitha të zhvillojë një botë pa doping për të gjithë sportistët.

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/cover-parku-olimpik-e1662985424237-320x320.jpg

PROGRAMEPROJEKTE LOKALE

Materiali po përditësohet.

PARTNERËT

PARTNERËT NDËRKOMBËTARË

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/Airbnb-150x150-1.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/Visa-150x150-1.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/Toyota-150x150-1.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/Samsung-150x150-1.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/PG-150x150-1.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/Omega-150x150-1.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/Intel-150x150-1.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/Alibaba-Group-150x150-1.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/Atos-150x150-1.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/Bridgestone-150x150-1.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/Coca-Cola-150x150-1.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/deloitte1.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/Dow-150x150-1.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/GE-150x150-1.png

PARTNERËT INSTITUCIONALË

https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/logo-ma.png
https://nocalbania.webart.al/wp-content/uploads/2022/09/logo-bashkia-tr.png

GALERI FOTOGRAFIKE

BËHU NJË PARTNER OLIMPIK

RRETH KOKSH

logo-footer-widget-png-new22

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar njihet nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar që nga viti 1959. KOKSH përfaqëson vlerat Olimpike në Shqipëri dhe është ndërmjetësi kryesor me komitetet e tjera Olimpike.

Na ndiqni në mediat tona sociale:
#NOCAlbania #KOKSH #TeamAlbania

2022 © Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar  |  Powered by WEBART.AL